General

Geniet van de natuur in zijn puurste vorm en reis met je eigen kayak over deze bijzondere kreek vlakbij Paramaribo en laat je meeslepen op het ritme van de natuur! Stap in de wereld van het tropische woud en zijn kreken en rivieren.

De Coropina kreek ligt op minder dan een uur rijden vanaf Paramaribo op de weg naar het vliegveld. Het is een bijzonder mooi gebied waar we tijdens het varen tal van bijzondere dieren kunnen zien zoals apen, Capibara’s, kaaimannen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels, zoals verschillende papegaaisoorten. Het is een waterrijk gebied dat voor het grootste deel bestaat uit door kreken aan elkaar geschakelde zwampen. Dit is een prachtig avontuur voor avonturiers, jong en oud, die van natuur en avontuur houden.

Programma
We verzamelen bij ‘Fietsen in Suriname’ en reizen per auto samen met de kayaks naar het startpunt van de reis: de Coropina Kreek. Hier bepakken we onze kayaks en beginnen we aan onze kayak tocht naar plantage Hanover. We banen we ons een weg over de soms smalle en dichtbegroeide kreek. Dit is ook een mooie gelegenheid om bijzondere dieren te spotten of de kleurenpracht te bewonderen van de met luid gekrijs overvliegende papegaaien. We lunchen op een prachtige plek midden in het bos op de oevers van de kreek en wat is er heerlijker dan te genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd in de wetenschap dat er in deze omgeving geen mens te bekennen is?

Kosten: € 70,- per persoon

Inclusief: Ervaren gids, alle transport, gebruik kajaks plus alle toebehoren, lunch, medical kit en reddingsvesten.

Veel gestelde vragen
Hoe is het weer?
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van ten minste factor 30.

Is het een zware tocht?
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.

Wat voor kayak wordt er gebruikt?
Voor deze reis gebruiken we de nieuwe Tarpon 160 Sit on Top kayaks. De vlakke bodem in de kuip zorgt voor een stabiele boot, terwijl zijn lengte en geringe diepgang zorgen voor voldoende snelheid. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities, twee kuipluiken en een groot ovaal luik. Lengte 4,27 meter, breedte 71 cm, gewicht 28 kg, kortom de ideale boot voor deze reis.

Kan ik zonder ervaring mee?
In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.

Zijn er gevaarlijke dieren?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.

Moet ik speciale uitrusting kopen?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door Travel4Pros ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

Is er een leeftijdsgrens?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek a maar op plek b de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen. Dit is dan ook de reden dat we extra dagen voor deze reis inplannen.

Niet inbegrepen: verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.