General

Maak kennis met deze unieke combinatie tour, de 9 daagse Raleighvallen-Blanche Marie-Avanavero-Nickerie-Bigi Pan tour.

Het programma van de 9 daagse Raleigvallen-Blanche Marie-Avanavero-Nickerie-Bigi Pan tour:

Dag 1
Om 8.00 uur vertrekken we per bus naar Witagron, een Marron dorp. Bij aankomst te Witagron wordt er geluncht, waarna de boten worden ingeladen voor de boottocht naar de Raleighvallen. Bij aankomst maakt u kennis met de beheerder en vind de indeling van de accommodatie plaats. In de middag wordt er een verkenningstocht gemaakt rondom het eiland. Indien gewenst, nemen we een duikje in de rivier.
Dag 2 Na het ontbijt maken wij ons klaar voor een educatieve “hike” naar de Voltzberg. Deze tocht is zeer boeiend en indrukwekkend. Men kan er veel dieren tegen komen, zoals apen, vogels wilde zwijnen enz. Hoogtepunt op deze dag is uiteraard de klim naar de top ( 240 m ) waar u van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud kunt genieten. In de middag keren wij terug naar de lodge onderweg maken wij een tussen stop bij de Anjoemara vallen om af te koelen. Na het avondeten gezellig samenzijn.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken wij met de boot naar Lolopasi en waar vandaan wij een boswandeling maken naar de adembenemende Moedervallen. Om 13.00 uur hebben wij een picknick lunch. In de middag bezoeken wij het vliegveld en u kunt ook diverse vogels spotten. In de late voormiddag varen wij terug. Na het avond eten gezellig samen zijn, en op verzoek kunt u ook genieten van een culturele show met zang en dans van de plaatselijke Raleighboys.
Dag 4 Omstreeks 09.00 uur vertrekken wij met de boot naar Witagron en van daaruit rijden wij door naar de Blanche Marie. Tijdens de tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren en vogelsoorten ziet. Na aankomst op Blanche Marie wordt de omgeving verkend, u kunt dan eventueel zwemmen en daarna de avondmaaltijd nuttigen.

Dag 5
Na het ontbijt maken we een wandeling naar Blanche Marie waterval. Onderweg hoort u leuke en interessante wetenswaardigheden over de biodiversiteit in dit gebeid terwijl we snelle stroomversnellingen van de rivier passeren. Waar mogelijk kan je heerlijk onder de watervallen staan of zitten en het krachtige water dat naar beneden dendert over je heen laten komen. Een unieke ervaring! We lunchen in picknick stijl. Daarna is er nog volop gelegenheid om weer lekker te poedelen. In de late namiddag gaan we terug voor het diner en de overnachting

Dag 6
Na het ontbijt vertrekken wij richting Avanavero. Bij aankomst op Avanavero varen wij nog 15 minuten naar het eiland waar we zullen overnachten. Daar installeren wij ons in de Wanawiro lodge. Na de lunch maken we een korte wandeling naar de unieke Avanavero-vallen. De middag kan besteedt worden door te zwemmen of te vissen.

Dag 7
Na het ontbijt gaan we opzoek naar de rotstekeningen om vervolgens door te reizen naar Apoera, waar wij een sightseeing hebben en vervolgens per boot richting Nieuw Nickerie.
Bij aankomst installeren we eerst in het hotel en daarna maken we een wandeling door het overwegend Hindoestaanse stadje met ongeveer 8.000 inwoners. Aan het begin van de avond zullen we genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad.

Dag 8
Vandaag staat in het teken van het bezoek aan de grootste lagune van Suriname, het Bigi Pan Natuurreservaat. Varend per korjaal door de kreken, mangrovebossen en moerasgebieden maakt u kennis met dit broed-eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten.
Overnachting op Bigi Pan

Dag 9
Na het ontbijt vertrekt u per boot richting Nickerie en van daaruit naar Paramaribo.

Inclusief:
Alle transport
Ervaren gids
Alle maaltijden
Non – alcoholische drank
Snacks&fruit

Prijs: €980, – p/p

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.