General

Kennismaking met ongerept tropisch regenwoud en haar indrukwekkende flora & fauna.

De Avanavero tour brengt u naar een mooi gebied van Suriname, 400 kilometer van Paramaribo. Het is het gedeelte van Suriname wat het dunst bevolkt is, het beslaat een enorm gebied waar maar enkele kleine indianen- en één marron dorp ligt. De gids zal zich voornamelijk richten op de mooie natuur.

Dag 1
Vanuit Paramaribo rijden we langs het vliegveld naar het zuidwesten van Suriname. Ter hoogte van de luchthaven zullen we de onverharde bosontsluitingswegen oprijden richting Apoera. We rijden langs drie indianendorpen genaamd Pikin Sharon, Alfonsdorp en Jozefdorp, en een marrondorp, Witagron. De eerste nacht zullen we dorobrengen bij de van Ams kreek. In de stroomversnelling in de kreek is er de gelegenheid om af te koelen. De nacht brengen we door in een hangmattenkamp.

Dag 2
Na een spannende nacht in de jungle pakken we alles weer in en rijden we verder naar Avanavero. De route wordt niet zo vaak gebruikt, daarom zullen we onderweg af en toe worden opgehouden door bijvoorbeeld omgevallen bomen. Deze bomen moeten we doorzagen met een kettingzaag om weer verder te kunnen. De kans op het zien van dieren is aanzienlijk doordat hier weinig mensen komen. Tegen het einde van de ochtend komen we aan bij de bij de Kabaleborivier. Per boot steken we over naar het eiland Wanawiro waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen in een lodge. Deze is voorzien van comfortabele bedden met klamboe en gedeelde sanitaire voorzieningen. Ter plaatse is er volop mogelijkheid om in het water te genieten bij de Avanavero vallen. Als de waterstand het toelaat, gaan we eeuwenoude petrogliefen bekijken. In de avonduren gaan we op avontuur, we zoeken naar kaaimanne, slangen en andere wilde dieren die ‘s nachts actief zijn en ons pad kunnen kruisen.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we voor een stevige wandeling en beklimming van de Avanaveroberg. Op de top van de berg staat een oude telefoonmast, een overblijfsel van de vele activiteiten die in de jaren zeventig plaatsvonden in dit gebied. Na een inspannende klim rusten we uit en genieten we van de rust en het uitzicht. Via de andere kant van de berg dalen we af en worden we terug naar de rivier gebracht. Later in de middag kan er gezwommen en relaxed worden bij de watervallen, of er kan worden gevist.

Dag 4
Vandaag doen we rustig aan en genieten van de omgeving. Na de middag verlaten we de lodge en rijden richting Apoera. We nemen een kijkje in dit stade, wat van origine een indianendorp is. Tegen het eind van de middag laten we Apoera achter ons en rijden richting Blanche Marie. We rijden een gedeelte in het donker, zo is de kans groter dat we wildlife kunnen spotten. In het donker komen we aan op Blanche Marie, waar we zullen overnachten in hangmatten.

Dag 5
Het is een complete verrassing wakker te worden in een hele nieuwe omgeving waar we de avond ervoor in het donker zijn gearriveerd. Na het ontbijt lopen we naar de watervallen, het is een korte wandeling van ongeveer een kwartier. We kunnen ons lekker baden onder de vallen. tegen het einde van de ochtend zullen we weer richting Paramaribo vertrekken, waar we aan het begin van de avond zullen arriveren.

Prijs: € 450,- p.p.

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.