General

Deze Bigi Pan tour is een tour speciaal voor de vogelliefhebbers!

Deze vogelrijke trip begint vroeg ‘s morgens met de rit naar Nw Nickerie, dit is ons rijstdistrict en ook de grensplaats met Brits-Guyana. Nickerie heeft een inwonersaantal van ongeveer 12.000 mensen en is Suriname haar 2de stad. Na onderweg van een goed ontbijt te hebben genoten en aangekomen te zijn in Nickerie, stappen wij in de korjaaltjes die ons over de Nickerie-rivier en door de kanaaltjes vervoeren naar het Bigi Pan gebied. Onderweg komen wij gegarandeerd Snipjes, Ibissen, Arenden en Steltlopers tegen, in dit gebied wemelt van de vissen wat een grote trekpleister is voor vele dieren en vogelsoorten.

Door de vele soorten en de aantallen waarin deze dieren voorkomen is het Bigi Pan gebied in 1989 opgenomen in het “Western Hemisphere Shorebird Reserve Network”. Na ongeveer 45 minuten te hebben gevaren komt u aan bij de accommodatie die bestaat uit een luchtig houten huis dat op palen staat in het water, dat voor een heel groot deel het gebied beslaat. In de vroege avonduren trekken wij er per korjaal op uit en gaan we kaaimannen spotten.

De volgende dag vertrekken wij naar een ander deel van de zwamp waar er heel wat maar gevogelte huist. Na van een lunch te hebben genoten bij de accommodatie vertrekken wij terug naar Nickerie waar wij door middel van een wandeltocht u kennis laten maken met de bezienswaardigheden van dit grensstadje. Daarna zullen wij u ook naar de Zeedijk brengen om even uit te waaien en daarna zal de terugreis ondernomen worden naar Paramaribo.

Prijs: €175,- p.p. (2 dagen)
Minimaal 4 personen

Inclusief bij de tour zijn:
– Accommodatie (hangmat)
– Alle transport (aircobus, boot)
– Ervaren gids
– Culinaire hoogstandjes van de kok
– Alle non-alcoholische drank
– Versnaperingen en fruit
– Medical kit

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.