General

De Bigipan dag tour is een van de populaire vogelrijke trip van Suriname. 

Deze vogelrijke trip begint vroeg ‘s morgens met de rit naar Nw Nickerie, welk district ons rijstdistrict is en ook de grensplaats met Brits-Guyana. Nickerie heeft een inwonersaantal van ongeveer 12.000 mensen en is Suriname haar 2de stad. Na onderweg van een goed ontbijt te hebben genoten en aangekomen te zijn in Nickerie, stappen wij in de korjaaltjes die ons over de Nickerie rivier en door de kanaaltjes vervoeren naar het Bigipan gebied. Onderweg komen wij gegarandeerd Snipjes, Ibissen, Arenden en Steltlopers tegen daar dit gebied wemelt van de vissen wat een grote trekpleister is voor vele dieren en voornoemde vogelsoorten.

Door de vele soorten en de aantallen waarin deze dieren voorkomen is het Bigipan gebied in 1989 opgenomen in het “ Western Hemisphere Shorebird Reserve Network “. Na ongeveer 45 minuten te hebben gevaren komt u aan bij de accommodatie die bestaat uit een luchtig houten huis dat op palen staat in het water dat voor een heel groot deel het gebied beslaat.

Na van een lunch te hebben genoten vertrekken wij terug naar Nickerie waar wij d.m.v. een wandeltocht U kennis laten maken met de bezienswaardigheden van dit grensstadje, wij U ook naar de Zeedijk brengen om even uit te waaien en waarna de terugreis ondernomen word naar Paramaribo.

Prijs: €95 per persoon.
Minimaal 4 personen

Inclusief bij de tour zijn:
– Alle transport (aircobus, boot)
– Ervaren gids
– Ontbijt en Lunch
– Alle non-alcoholische drank.
– Versnaperingen en fruit
– Medical kit

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.