General

Bezoek nu de grote trots van Suriname; de Blanche Marie watervallen. Ontdek ook het mooi Inheemse dorp Apoera.

Het vertrek naar de Blanche Marie vallen vangt aan bij de ophaal van de gasten in de vroege ochtenduren, waarna wij richting Coronie rijden waar het ontbijt wordt genuttigd. Hierna rijden wij richting Nickerie waar er aan sightseeing tijdens de rondwandeling wordt gedaan.

Vervolgens stappen wij in de boot die ons in een bootreisje van 1 uur en 15 minuten over de Corantijn rivier zal vervoeren naar het Indiaanse dorpje Orealla gelegen aan de Guyanese oever van de rivier. Tijdens de rondwandeling legt de gids de historie van de omgeving uit. De 3 kwartiert durende bootreis vanuit Orealla voert ons dan naar het Indiaans dorp Apoera dat onze thuis basis zal zijn voor de resterende dagen. Terwijl de gasten zich thuis maken wordt de lunch bereid en genuttigd. Om wat te relaxen nemen wij dan een duik in de rivier of hangen wij in de hangmatten. Na het avond eten wordt de koffie gedronken en wordt het schema van de volgende dag doorgenomen.

Na het ontbijt vertrekt de groep richting Blanche Marie vallen waar men rond 11.30 ’s morgens aankomt. Onderweg wordt de ecologie van de omgeving uitgelegd, de geschiedenis van de decennia oude treinen, steenslag- en houtverwerking bedrijven. De lunch wordt allernaast de vallen geconsumeerd en de middag wordt dan naar eigen keus doorgebracht in het water of in de zon. Zodra we aankomen te Apoera wordt het diner genuttigd terwijl naast het kampvuur de gids het programma van de volgende dag met de gasten doorneemt.

Op de derde dag vindt de dorpswandeling in Apoera plaats waarna wij vertrekken naar een pittoreske zandbank gelegen in de Corantijn rivier tussen Suriname en buurland Guyana. Onderweg varen we langs vogeleiland dat zijn naam dankt aan de honderden vogelsoorten die daar hun habitat hebben. In de vroege middag uren wordt de lunch geconsumeerd te Apoera waarna wij richting Kwamala varen alwaar een dorpswandeling plaatsvindt en kunnen de gasten wat souvenirs bezichtigen en/of kopen. Hierna varen wij naar de Kaboeri-kreek (als de waterstand het toelaat) waar de reuzen otters leven en wij deze prachtige beesten een tijdje kunnen bewonderen. In de avonduren wordt het vuur voor de barbecue aangestoken en kunt u daarna van het heerlijke avond eten genieten onder de sterrenhemel.

Op de laatste dag wordt na het ontbijt ingepakt en de laatste voorbereidingen getroffen voor de terugreis die rond 10 uur ’s morgens aanvangt. De totale terugreis van Apoera naar Nickerie duurt +/- 2 uur en 15 minuten, er worden geen tussenstops gehouden deze keer. Na aankomst te Nickerie wordt de lunch genuttigd en wordt dan de instap gedaan in de bus voor de terugreis naar Paramaribo.

Prijs: € 350 p/p.
Min. 7 personen

Inclusief bij de tour zijn:
– Accommodatie (hangmat of bed)
– Alle transport ( bus, boot, pick up)
– Ervaren gids
– Culinaire hoogstandjes van de kok
– Alle non-alcoholische drank.
– Versnaperingen en fruit
– Medical kit

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.