General

De Brownsberg is namelijk het enige natuurpark dat relatief gemakkelijk over de Afobakkaweg te bereiken is en waar u in redelijk gemak kunt verblijven. Het natuurpark heeft een hoge biodiversiteit aan planten en dieren.

De Brownsberg bevindt zich op een afstand van 130 km ten zuiden van Paramaribo tussen de Saramacca en de Suriname rivier en het reservaat beslaat een grootte van 12000 hectare. Hier treft u op een hoogte van 500 meter (boven de zeespiegel) het Mazaroni plateau van waar uit u een adembenemend zicht krijgt op een deel van het van Blommenstein (Brokopondo) stuwmeer en het imposante bladerdek van het Amazonewoud op de helling van de berg.

Het Mazaroni plateau bevat een overzichtskaart van de omgeving, en overzichtelijk geplaatste wegwijzers voeren u over wandelpaden door het idyllische hoogbos waar zich de heerlijk verfrissende en pittoreske Irene en –Leo watervallen bevinden die gevoed worden door de vele kleine kreekjes (stroompjes).

Op dag 2 wordt er een bezoek gebracht aan de Witiekreek waar u een verfrissende duik kunt nemen in het heldere water. Onderweg zult u versteld staan van de diversiteit aan kleuren die de rondfladderende vlinders, de ruim 300 vogelsoorten en de bloemen van de bloeiende Groenhart en Purperhart bomen u te bieden hebben. U loopt tevens grote kans om een hert, bosvarken, toekan, verscheidene apensoorten of een goudhaasje te bewonderen in hun eigen vertrouwde leefomgeving en om het medicinaal gebruik van verschillende planten uitgelegd te krijgen.

De accommodatie kunt u vooraf zelf bepalen doordat u de keus aangeeft bij het reserveren voor hangmat of lodges. In de comfortabele vertrekken kunt u verder genieten van de rust van de omgeving en het schitterend uitzicht, ondertussen de zuivere zuurstof en de op afstand waarneembare bosgeluiden tot u nemend. ‘s Morgens wordt u gewekt door de geluiden van onder andere de Screaming Piha en brulapen, en dit is tevens de plaats waar u voorzien wordt van alle benodigde informatie over de te ondernemen wandelingen, en waar u innerlijk mens kan genieten van de heerlijke maaltijden. Bij de 3 daagse tour wordt de mooie wandeling naar de Witiekreek gemaakt!
Bij deze tour wordt de focus gelegd op natuur en avontuur.

Inclusief bij de tour zijn:
– Alle transport ( bus of jeep)
– Accommodatie
– Ervaren gids
– Culinaire hoogstandjes van onze kok (ontbijt, lunch en diner)
– Versnaperingen en Fruit
– Alle non-alcoholische drank
– Medical kit

Prijs:
€ 140,- p.p. (2-daags)

€ 185,- p.p. (3-daags)
minimaal 4 personen

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.