General

Brownsberg is de ideale plaats wanneer u wilt genieten van het gehele scala flora en fauna dat het Surinaams regenwoud te bieden heeft.

Het Brownsberg Natuurpark heeft een hoge biodiversiteit. De Brownsberg is namelijk het enige natuurpark dat vrij goed over de Afobakkaweg te bereiken is en waar u in redelijk gemak kunt verblijven. Voor vele bezoekers aan ons prachtig land is de Brownsberg de eerste kennismaking met ons prachtig regenwoud.

De Brownsberg bevindt zich op een afstand van 130 km ten zuiden van Paramaribo tussen de Saramacca en de Suriname Rivier en het reservaat beslaat een grootte van 12000 hectare. Hier treft u op een hoogte van 500 meter (boven de zeespiegel) het Mazaroni plateau van waar uit u een adembenemend zicht krijgt op een deel van het van Blommenstein (Brokopondo) stuwmeer en het imposant bladerdek van het Amazonewoud op de helling van de berg.

Het Mazaroni plateau bevat een overzichtskaart van de omgeving, en overzichtelijk geplaatste wegwijzers voeren u over wandelpaden door het idyllische hoogbos waar zich de heerlijk verfrissende en pittoreske Irene en Leo watervallen bevinden die gevoed worden door de vele kleine kreekjes (stroompjes). Onderweg zult u versteld staan van de diversiteit aan kleuren die de rondfladderende vlinders, de ruim 300 vogelsoorten en de bloemen van de bloeiende Groenhart en Purperhart bomen u te bieden hebben. U loopt tevens grote kans om een hert, bosvarken, toekan, verscheidene apensoorten of een goudhaasje te bewonderen in hun eigen vertrouwde leefomgeving en om het medicinaal gebruik van verschillende planten uitgelegd te krijgen.

Inclusief bij de tour zijn:
– Alle transport (bus of jeep)
– Ervaren gids
– Ontbijt en Lunch
– Versnaperingen
– Alle non-alcoholische drank
– Medical kit

Prijs: € 65 p.p. (1 dag)
minimaal 4 personen

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.