General

Danta Bai is één van de populairste plekken in het Boven Suriname gebied en is op korte afstand van de Apresina sula gevestigd.

De Apresina sula is een grote stroomversnelling in het gebied en beslaat bijna de gehele breedte van de Boven Suriname rivier. Bij de bezoeken aan de dorpen in de omgeving heeft u de mogelijkheid om tijdens de wandeling de lokale bevolking te kunnen bewonderen terwijl die vist, jaagt, korjalen (uitgeholde boomstamboten) bouwt, kleding maakt en ook hoe de lokale architectuur en hiërarchie nog gehandhaafd zijn gebleven.

Te Danta Bai kunt u relaxen in de hangmat, genieten van het uitzicht op de rivier en de Danta Bai stroomversnelling, wandelend door de natuur de zuivere zuurstof in u op nemen, relaxen in de stroomversnelling en genieten van onze Surinaamse keuken.

Bij de reservering wordt een keus gemaakt tussen:
• het stroomopwaarts varen en bezoeken af te leggen aan Isadou en Jaw Jaw
• het stroomafwaarts varen en bezoeken af te leggen aan Bakaaboto en Duwatra.

Er bestaat grote kans dat u ’s morgens gewekt wordt door bosgeluiden die onder andere gemaakt worden door de vele brulapen, de papegaaien of de moeilijk waarneembare Screaming Piha. ’s Avonds wordt na een paar traditionele dansen bij goed weer de u de gelegenheid geboden om de rivier in een korjaal op te varen en kaaimannen te spotten. Bij de wandelingen door de dorpen en het oerwoud krijgt u uitleg over de flora en fauna en de ecologie hiervan, en tevens het gebruik van de verschillende kruiden en bladeren door de lokale bevolking als medicatie.

Er wordt geslapen in bedden met muskieten netten (klamboes) of in hangmatten.

Verder is er een kabelbaan aanwezig en kajaks. Deze kunnen terplekke gehuurd worden.

Prijs vanaf €225,- (3 daags)
Minimaal: 4 personen

Inclusief bij de tour zijn:
– Accommodatie
– Alle transport (boot, bus)
– Ervaren gids
– Culinaire hoogstandjes van de kok
– Alle non-alcoholische drank.
– Versnaperingen en fruit
– Medical kit

Voor meer informatie bel:+597 8686822 / +597 8649764

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.