General

De Gran Rio Jungle Expeditie is een echte must voor avonturiers en natuurliefhebbers!

Een expeditie naar het maagdelijk Amazone woud over de Gran Rio rivier is een absolute ervaring voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! Het begint met de vliegtocht van een uur naar Jungle Lodge Awarradam, welke u een magnifiek uitzicht biedt over het maagdelijk tropisch regenwoud van Suriname. Tijdens de korjaaltocht vanuit Jungle Lodge Awarradam naar het basiskamp passeert u tal van spectaculaire stroomversnellingen. Het mooie en pittige junglestreks worden rijkelijk beloond met een adembenemend panorama over het Amazone regenwoud. Op deze tour, ver weg van de bewoonde wereld, geniet u volop van de overweldigende flora en fauna.

Dagprogramma: 5 dagen / 4 nachten (maandag – vrijdag)

Dag 1: Ons jungle avontuur begint op vliegveld Zorg en Hoop, waar wij inchecken voor de vlucht van ongeveer een uur, naar vliegveld Kajana aan de Gran-Rio Rivier. Vervolgens varen wij, in een korjaal, een half uur naar de Awarradam Jungle Lodge. Hier komen de foerage en onze lokale begeleiders aan boord en vertrekt u verder de Gran Rio rivier op. Een mooie vaartocht van ongeveer 3 uur stroomopwaarts brengt u naar het prachtig gelegen basiskamp, waar wij drie nachten in hangmatten zullen slapen. Na ons te hebben geïnstalleerd verkennen wij de omgeving terwijl de kok ons avondmaal klaarmaakt. Na het avondmaal bespreken wij de route voor de volgende dag; onze eerste tocht in het maagdelijk Amazonewoud.

Dag 2: Een 4 km (heenweg) lange trail door primair bos voert ons naar onze bestemming voor vandaag, de Logosokun, Saramaccaans voor Schildpadheuvel. Drie heuvels onderweg maken de wandeling lekker pittig. Het eindpunt ligt op 310 meter hoogte, biedt prachtig uitzicht over het omliggende woud en is vernoemd naar de schildpad die er bij de ontdekking van de plek gevonden werd. In de middag keren wij terug naar ons basiskamp en kunnen volop genieten van de verkoelende rivier met zijn stroomversnellingen. Onze lokale begeleiders nemen u graag mee de rivier op om op traditionele wijze vis te vangen.

Dag 3: Voor deze dag zijn er verschillende wandelbestemmingen mogelijk. Gangasa-sitonu is een mooie, overhangende grote steen die ergens midden in het oerwoud ligt. De wandeling er naartoe is niet zo ver (2.5km), waardoor er meer tijd is om aandacht te schenken aan lokale flora en fauna. Ongeveer even ver lopen als de gisteren bezochte Logosokun (4.1 km) ligt de Folokun, Saramaccaans voor bloemenheuvel. Dit is een iets lager gelegen uitzichtpunt, maar het gebied waar men op uitkomt is wat groter, zodat men er wat kan rondlopen. In samenspraak wordt besloten welke bestemming aangedaan wordt. Bij zonsondergang drijven wij met de korjaal af. Dit is de juiste tijd van de dag voor het spotten van dieren. Bij mooi weer maken wij kampvuur en luisteren naar de verhalen van onze begeleiders, die u graag vertellen hoe belangrijk deze omgeving was voor de Saramaccaners van het eerste uur.

Dag 4: Na een laat ontbijt maken wij ons klaar voor onze vaartocht terug naar Awarradam, waar de laatste nacht wordt doorgebracht. Onderweg laten wij ons afdrijven en kunnen volop genieten van de flora en fauna van dit ongerepte woud. Laat in de middag komen wij aan op Awarradam Jungle Lodge, alwaar wij zullen overnachten in traditioneel gebouwde hutten. Na zo een enerverende tocht is een bezoek aan de lokale Jungle Spa een aanrader, en zullen het bed en de goed voorziene bar zeker als luxe aanvoelen!

Dag 5: Op Awarradam kunnen wij na het ontbijt nog relaxen in de stroomversnelling en het eiland verkennen. Wij nemen afscheid van onze lokale vrienden alvorens wij richting Kajana vliegveld vertrekken voor de terugvlucht naar Paramaribo.

*Wijzigingen in het programma voorbehouden!

Wat mee te nemen: 2 overhemden (met lange mouwen), 2 lange broeken, T-shirts, korte broeken, sokken, regenjas, pet of zonnehoed, zwemkleding, toiletartikelen, zonnebrandolie, insecten afweermiddel, wandelschoenen (met goed profiel), slippers, hoofdlamp, waterschoenen, lakenzak, verrekijker, zaklantaarn met extra batterij, film/fotocamera met extra opgeladen batterij, zonnebril, kleine rugzak (voor de jungle tochten), malariaprofylaxe en uw originele paspoort/kopie paspoort en reisdocumenten. Surinaams geld (kleine coupures) voor het kopen van lokaal handgemaakte souvenirs en afhandeling van uw eventuele barrekening.

INCLUSIEF:
– Ontbijt, lunch en diner en sap of siroop tijdens deze maaltijden, koffie/thee roomservice in de ochtend. Gedurende de gehele dag is er koffie en thee ter beschikking
– De tochten zoals opgenomen in het standaard programma.
– Een goed opgeleide gids die zowel Nederlands als Engels spreekt en veelal zelf uit het binnenland afkomstig is.
– De overnachting in de groepsaccommodatie te Palumeu is op basis van 2 personen per kamer. Als de capaciteit het toelaat kunt u tegen een extra tarief een eenpersoonskamer boeken. Dit dient u echter bij het boeken van de tour door te geven.
– Transport vanuit Zorg & Hoop naar de oorden (V.V) Vliegtuig- en boottransport.

Algemeen:
– Maandag – vrijdag (5 dagen)
– Minimum aantal deelnemers is gesteld op 4 personen
– Maximum aantal deelnemers is gesteld op 6 personen
– Aanmeldtijd: 10.15 a.m.
– Aanmeld locatie: Gum Air (Zorg & Hoop)
– Maximaal gewicht aan bagage:8 kg (hand bagage inbegrepen)
– Instap bewijs: origineel inschrijfformulier samen met een kopie van de paspoorten. Het is verplicht de originele paspoorten OOK mee te nemen in verband veiligheidscontroles van de National Security

Prijs: $675,- p.p. all inclusive

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.