General

Deze intensieve expeditie vangt aan op het vliegveld voor binnenlandse vluchten te Zorg en Hoop. Van hieruit wordt u gevlogen naar het eiland Drietabbetje, gelegen in de Tapanahony-rivier, alwaar de overnachting plaats vindt in een Paramaccaans dorp, en waar u de traditionele leefwijzen, architectuur en hiërarchie kunt meemaken en bewonderen.

De Jai-kreek wordt opgevaren en langs deze kreek wordt de daaropvolgende dagen overnacht, bevist en bejaagt. Na enkele dagen arriveert u bij het beginpunt van de bospaden die u zullen voeren naar de Suriname rivier. Begrijpelijk is dat deze paadjes niet vaak bewandeld worden, dus zal waar nodig open gekapt moeten worden om de doorgang te maken.

De trek van de Jai-kreek naar de Suriname rivier zal enkele dagen duren dus tijdens deze hike zullen wij wederom moeten vissen en jagen om te voorzien in het dagelijks levensonderhoud; en zullen wij moeten overnachten in zelfopgezette kampen in het comfort van de hangmat met indrukwekkende bosgeluiden voortdurend om u heen.

Minimaal aantal personen: 4
Maximaal aantal personen: 7

Dag tot dag beschrijving:
Dag 1:
Vertrek van Zorg & Hoop naar Drietabbetje. Overnachting Drietabbetje (een traditioneel Paramaccaans dorp).

Dag 2:
Vertrek van Drietabbetje naar de monding van de Jai-kreek in gemotoriseerde korjalen. Overnachting in een hangmattenkamp langs de rivier.

Dag 3:
Vertrek naar het beginpunt van de bos trail. Overnachting hangmattenkamp langs de rivier.

Dag 4:
Kamp opzetten en voorbereidingen treffen voor de aanvang van de bos trail.

Dag 5 t/m 9:
Bos trail richting Suriname rivier waarbij er overnacht wordt in zelfgemaakte kampen middenin het bos. De gidsen zullen gaan jagen en zo voor voedsel zorgen. De basis survival skills zullen u worden bijgeleerd.

Dag 10:
Aankomst Suriname rivier. Overnachting Djoemoe.

Dag 11:
Rond de middaguren terugvlucht naar Zorg & Hoop.

Duur: 11 dagen

Bij deze expeditie inclusief:
– Ervaren gids
– Alle maaltijden
– Alle non alcoholische drank
– Al het transport
– Alle overnachtingen
– Medical kit
– Gebruik visgerei
– Gebruik satelliet telefoon

* Let wel: bij expedities is het gebruikelijk om zo min mogelijk vracht mee te nemen dus zal er waar nodig in zelfopgezette kampen overnacht moeten worden in hangmatten voorzien van hangmatklamboe, en zal er geleefd moeten worden volgens het survivalprincipe waardoor men eet van de gevangen vissen en/of dieren en er gekookt wordt op houtvuur.

* Green Tours N Travel is de specialist op het gebied van expedities en werkt met de beste expeditieleiders in Suriname. We kunnen alle aangevraagde expedities op maat samen met u samenstellen en uitvoeren.

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.