General

Deze Nassau Gebergte Expeditie is absoluut aan te raden voor avontuurlijke en actieve personen.

Tijdens deze expeditie wordt de berg beklommen en het eigenhandig openkappen van de paden en het vergaren van voedsel uit de jungle door de reisleiders en de deelnemers.

Het Nassau gebergte is een +/- 500 meter hoge pittoreske berg die compleet begroeid is met primaire flora en die bereikt wordt via de Marowijne rivier (grensrivier met Frans-Guyana) en het dorp Langatabbetje. Tijdens de reis naar kamp Wadaa (1e overnachtingsplek) wordt er een stop gemaakt bij het plaatsje Loka Loka. De volgende stop is bij het Sebedu kamp alwaar de expeditie aanvangt. Hier wordt u helemaal geïnstrueerd door de ervaren gidsen over de do’s en de dont’s van het overleven in ons prachtig Amazone woud. Geniet van de uitleg over de aanwezige typerende flora en fauna van het Nassau gebergte die u ongetwijfeld versteld zullen doen staan.

Minimaal aantal personen: 4

Dag tot dag beschrijving:

Dag 1: 

Vertrek Paramaribo per jeep/bus over de Oost-West verbinding naar het grensplaatsje Albina. Hier stappen wij in een korjaal en varen de Marowijne rivier op naar het plaatsje Loka-Loka. De overnachting is langs de rivier in kamp Wadaa.

Dag 2: 
In de ochtend maken wij ons klaar om met een korjaal te varen naar het plaatsje Sebedu kamp. Vanaf dit punt zullen wij verder te voet gaan. Na een 3 uur durende boswandeling komen wij aan bij ons basiskamp die midden in de rimboe zit. Hierna zal een deel van de expeditie op jacht gaan en een ander deel zorgt voor het gereedmaken van het kamp voor de overnachting. Deze is in hangmatten.

Dag 3: 
Na het ontbijt zullen wij een 3 uur durende klim maken naar de top van het Nassau gebergte waar u een prachtig uitzicht hebt over het tropisch regenwoud en de Marowijne rivier. Na onze lunch in de rimboe zullen wij de afdaling maken om te overnachten in het basiskamp.

Dag 4: 
Na het ontbijt zullen wij ons gereed maken om naar de rivier te lopen. Bij de rivier is onze korjaal die ons terug brengt naar kamp Wadaa waar wij zullen overnachten.

Dag 5: 

Deze dag zullen wij relaxen, zwemmen in de machtige Ampomavallen en dorpswandelingen maken in nabijgelegen Marron dorpen.

Dag 6: 
Na het ontbijt is de terug vaart per korjaal naar Albina, met een stop voor een dorpswandeling te Langatabbetje waar de zetel van de granman, opperbevelhebber der paramakaners is. Vanuit Albina is de terugrit naar PBM per jeep/minibus.

Bij alle expedities gelden de tarieven inclusief:
– Ervaren gids
– Alle maaltijden
– Alle non alcoholische drank
– Al het transport
– Alle overnachtingen
– Medical kit
– Gebruik visgerei

* Let wel: bij expedities is het gebruikelijk om zo min mogelijk vracht mee te nemen dus zal er waar nodig in zelfopgezette kampen overnacht moeten worden in hangmatten voorzien van hangmatklamboe, en zal er geleefd moeten worden volgens het survivalprincipe waardoor men eet van de gevangen vissen en/of dieren en er gekookt wordt op houtvuur.

* Green Tours N Travel is de specialist op het gebied van expedities en werkt met de beste expeditieleiders in Suriname. We kunnen alle aangevraagde expedities op maat samen met u samenstellen en uitvoeren.

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.