General

Ervaar persoonlijk deze Palumeu tour, hoe de bevolking door middel van jacht, visvangst en landbouw nog bijna geheel volgens de oude tradities leeft en bezichtig de bouwmaterialen en gebruiksvoorwerpen die hoofdzakelijk nog uit de jungle worden gehaald. U zult verblijven in comfortabele lodges in traditionele stijl gebouwd. Ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring!

Het Indianendorp Palumeu ligt 270 km ten zuiden van Paramaribo. Palumeu ligt aan het begin van de Tapanahony rivier en is slechts per vliegtuig te bereiken. Vanaf Zorg en Hoop vliegveld in Paramaribo stapt u na ruim één uur vliegen uit in Palumeu. In het indianendorp Palumeu wonen ongeveer 200 indianen. Twee indianenstammen, de Trio’s en de Wajana’s, leven in harmonie met elkaar samen en zijn nog bijna geheel afhankelijk van wat de jungle hun te bieden heeft.

Het programma van de 5daagse Palumeu tour:

Dag 1: Vliegreis naar Palumeu. Bij aankomst maakt u kennis met de lokale medewerkers en kunt u inchecken in één van de comfortabele lodges. Na het inchecken kunt u genieten van een lunch. Alle maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk lokale ingrediënten. Daarna kunt u gaan vissen, relaxen in een hangmat of heerlijk gaan zwemmen in het koele rivierwater en uw zorgen met het water doen wegdrijven. In de namiddag bezoekt u het indianendorp Palumeu en maakt u verder kennis met de huidige leefwijze van deze aller-oudste bewoners van het Amazone woud.

Dag 2: Na het ontbijt vaart u in een korjaal naar het startpunt voor de wandeling naar Potihill. Potihill is een granieten heuvel van ongeveer 90 meter hoog. De gids vertelt u alles over de flora en fauna onderweg. Op de top van de Potihill wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. Na de lunch in Palumeu krijgt u van een ervaren schutter les in het schieten met pijl en boog.

Dag 3: Na het ontbijt vaart u ongeveer anderhalf uur in een korjaal naar de Mabuka watervallen om een dag heerlijk te relaxen. Hier kunt u zwemmen in de rivier, een natuurlijke massage nemen tussen de rotsen, lekker luieren in een hangmat of vissen. De lunch bestaat uit een gezellige barbecue. ’s Avonds is er een nachtelijke tocht over de rivier om te genieten van een prachtige sterrenhemel en de oerwoudgeluiden.

Dag 4: In de ochtend na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling door Palumeu. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte souvenirs kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

(Voor de reizigers die het 5 daagse programma gekozen hebben)

Dag 4: ’s Ochtends neemt de gids u mee voor een jungletocht. U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u uw peddelkunst oefenen in een korjaal, zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 5: In de ochtend na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling door Palumeu. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte souvenirs kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo.

Inclusief:
– Transport ( vliegtuig en boot )
– Ervaren gids
– Ontbijt, lunch en diner
– Snacks en fruit
– Medical kit
– Alle non alcoholische drank
– Culturele activiteiten

* BEL OF MAIL VOOR DE HUIDIGE ACTIE TARIEVEN *

Palumeu Tour

Maandag t’m vrijdag $645,- p.p.
Vrijdag t’m maandag $645,- p.p.

 

 

 

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.