General

Paradise Island is de geschikte bestemming als u op zoek bent naar natuur, avontuur, cultuur en rust. 

Het Van Blommenstein (Brokopondo) stuwmeer is een 1560 km2 onder water gelegd gebied, gelegen aan de voet van de Brownsberg en omringd door andere bergen. Dit gebied is in de jaren 1960 onder water gezet om de stuwdam van stuwkracht te voorzien, zodat energie opgewekt kan worden ten behoeve van bauxiet verwerking. Vandaag de dag wordt deze opgewekte energie door een groot deel van Groot-Paramaribo gebruikt. Surrealistisch zijn de vaartochten tussen de boven het water uitstekende boomtoppen, de uitgebreide sterrenhemels en adembenemende natuur. Het omringende regenwoud biedt al decennia een thuis aan de omliggende Marrondorpen die bijna nog geheel volgens de eeuwenoude tradities leven.

Bij een bezoek Paradise Island staan vooraan het lekkere relaxen (in een hangmat), zwemmen in het heldere water, zonnebaden en/of vissen op de toekoenari (baarssoort) en de bekende piranha’s. Ook hier heeft u grote kans om tijdens de boswandeling papegaaien, bosvarkens, eekhoorns, goudhazen en vele andere diersoorten in hun natuurlijk leefmilieu tegen te komen. En onderweg krijgt u uitleg over de verscheidenheid aan plantsoorten en hun medicinaal gebruik door de plaatselijke bevolking.

Standaard bij deze tour is de vaartocht vanuit het stuwmeer naar de boven Suriname rivier. Verder zullen we een bezoek brengen aan enkele Marrondorpen in de omgeving en zullen wij relaxen bij 1 van de prachtige stroomversnellingen in het gebied. Tijdens deze wandeling wordt er door de gids ook een uitgebreide uitleg gegeven over de omringende flora en fauna en de cultuur van de Marrons.

De boottrip naar Paradise Island duurt ongeveer 1,5 uur vanuit de stuwdam.

Er wordt geslapen in hele goede, nette lodges en de badkamers en toiletten verkeren in top conditie. Verder zijn de volgende faciliteiten aanwezig:
– Moderne bad en toilettengroep
– Zwembad
– Barbecue ruimte
– Comfortabele stoelen
– Verlichting door middel van zonnepanelen
– Hangmattenkampen

Inclusief bij de tour zijn:
– Alle transport ( boot, bus)
– Accommodatie
– Ervaren gids
– Culinaire hoogstandjes van onze kok
– Alle non-alcoholische drank
– Versnaperingen en Fruit
– Medical kit

Prijs: 300,- euro per persoon all inclusive (3 dagen)

Minimaal 8 personen

Available departures

This tour is repeated every weekday (working day).

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.